събота, 2 септември 2017 г.

Чорбаджийски чушленца

Без значение  зима ли е или лято  чорбаджийските чушленца  са неразделна ежедневна част от менюто ни каквото и да е то .
Понеже сега е сезона ще ви дам рецепта за пряка консумация,тоест да си направите една кутия с капак ,която си я има в хладилника за бърза и ежедневна употреба , а в друга публикация ще ви пусна рецепта с марината с която може да си консервирате за зимата ,така правя аз и  си имам целогодишно "бонбончета" ,както им казва мъжа ми.
С тези съставки ,които ще ви опиша сега може да си овкусите и друг вид люти чушлета , каквито харесвате,не е задължително да са само чорбаджийки,просто ние правим само от тях,защото са най-слабо люти, не си падаме по огнено лютото,а по - скоро да  леко пикантно и разяждащо , а дресинга има приятен сладникав вкус придружен с киселината на оцета и аромата на чесъна.
Продукти :

400 гр. чорбаджийски чушки
2 с.л. мед
4  скилидки чесън
4 с.л. оцет
100мл. олио 
1\2 връзка копър
1връзка магданоз
черен пипер 10 зърна
1 дафинов лист
1\2 ч.л.сол(пробвайте,ако ви е безсолно добавете още )

Чушките се измиват и се оставят да се отцедят.
За изпичането им ползвам грил тигана , напукват се за нула време . 

В кутията в която ще ги съхранявате пригответе дресинга ,като нарежете на ситно чесъна,магданоза и копъра,добавете меда,олиото, оцета,черния пипер ,солта и дафиновия лист ,разбъркайте всичко хубаво и сложете вътре чушлетата и пак разбъркайте . Сложете капака на кутията и приберете в хладилника за минимум 24 часа,за да се обединят вкусовете,колкото повече стои по-вкусни ще стават , имат такова вълшебно свойство !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.