понеделник, 25 септември 2017 г.

Италиански пирожки

Направооо незнам от къде да започна..!
Това което виждате по снимките се казва "Италианска пирожка" и преди години го имаше единствено близо до "Графа"в София. Незнам дали ги има още там,но преди се виеха едни дълги опашки и народа чинно и безропотно чакаше,защото хора са безумнооо вкусни,ама както се казва по десетобалната 11 .
Незнам тия италианци като какво ги ядат закуска,обяд или вечеря,но аз мога да ги ям като всичко.На вид може да ви приличат на испанските емпанади,но вярвайте ми нямат нищо общо,тези са поне 3 пъти по-големи и тестото е без набухвател.Вчера ми попадна  една рецепта за сиренки,която именно ме подсети,че не съм ви правила тези пирожки,защото тестото им е индентично,но пълнежа е супер богат , а може и още по-богат да става,ако импровизирате . Там се правеха няколко вида ,но най-оборотни бяха тези с каймата,които днес ви направих и вторите са с шунка и кашкавал. Аз избрах с каймата въпреки че са по-трудни,защото трябва първо да се изпържи,за да видите по-трудното и после да ви е лесно ,нооооо направете си гиии,моляяя !!!☺
Ще си оближете пръстите толкова са хубави ,малко са играчка,но си заслужава да поизцапате някоя чиния повече и като си отхапете и усетите колко са мекички и вкусни ще се убедите в думите ми,От дозата излязоха 8 бр.,но вас съветвам от дозата да направите 6 бр. и аз така ще направя следващия път ,защото сега се насилих да ги докарам 8 и някои станаха по-малки така че 6 бр.ще бъде перфектно.Успях да ви снимам едва 5 и дори влязох в неравна битка с изгладнял мъж,който обикаляше и крадеше докато аз пържех и въобще не чуваше молбите ми да изчака...да снимам !
А сега да готвим...естествено с любов !☺

Продукти за тестото :

400 гр.брашно
300 гр.вода
1\2ч.л.сол

За пълнежа :

300 гр.кайма
150 гр.кашкавал
3 кисели краставички
100мл.течна сметана
черен пипер,сол

повечко олио за пържене ,маслена баня

Тестото приготвих по рецептата  за сиренките,слагате водата да заври на котлона,сипвате 300 гр.от брашното в купа заедно със солта и заливате отгоре с врящата вода,разбърквате хубаво с лъжица,получават ви се трохи.Изсипвате съдържанието на купата на масата и с отделените 100 гр.брашно доизмесвате тестото,завивате го с влажна кърпа и го оставяте да си почине половин час,а вие се заемате с плънката.
В тиган слагате 2-3 с.л.олио да загреят и раздробявате и изпържвате каймата в тях.Сипвате сметаната,изчаквате 2-3 минути да изври и дърпате от котлона.
Настържете на едро ренде кашкавала и краставичките и прибавете към каймената смес краставичките и 1\3 от рендосания кашкавал,а другия оставете така.Овкусете със сол и черен пипер като естествено първо опитайте на вкус.
Разделете починалото тесто на 6 бр.-обясних ви вече защо и всяка топка я разточете в кръг колкото ви е възможно.
Сега идва момента да ви се изфукам с ей това чудо на техниката ,което си купих миналата седмица и се казва"Валяк за пица",ако нямате горещо ви препоръчвам да си купите,защото е страшно удобен точно за е такива малки неща за разточване,доволна съм много и затова ви го хваля..не е скъп 10 лв. струва ,но си струва !
В половината на разточения кръг слагате от каймената смес,разстилате я,а отгоре поръсвате с кашкавала,който отделихте.Покрая намазвате с четчица с вода ,за да залепне и прегъвате на две,а с вилицата запечатвате по края.
По същия начин си приготвяте и останалите пирожки .
Сипвате богато олио в тигана и когато загрее мазнината започвате да пържите,а котлона дръжте на средна степен ,ако е до 6 на 4 е ОК.Пържите до златисто и обръщате,а готовите изваждате върху кухненска хартия.
Предстои най-хубавото ....да  си ги хапнете ☺
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.