четвъртък, 7 септември 2017 г.

Кюфтенца с кисело мляко на фурна


Ако ви се хапва нещо ново,вкусно,ароматно и различно то тези "Кюфтенца с кисело мляко на фурна" са вашето решение .
Когато ги пъхнете да се пекат във фурната ,цялата къща ще заухае на тях неустоимо, а ако сте гладни както бях аз ,не ви завиждам докато ги изчакате.Рецептата видях в блога на Ваня Джорджевич,но тъй като замених вегетата,защото не я обичам с друга  подправка ,за да я нагодя по мой вкус ,увеличих количеството вода,за да има повече сос и то си стана общо взето друго ястие и на вкус и на цвят ,но я споменавам,защото видях рецептата при нея и съм длъжна пред съвестта си да бъда коректна към другите блогъри и моля за същото и към мен ! Ванче благодаря,идеята е чудесна !
Кюфтенцата са много вкусни и ароматни,но млечния сос в който се пекат също по нищо не им отстъпва и може би затова в комбинация двете правят толкова сполучливо и лесно за приготвяне ястие , както различните части на пъзела прилепват една към друга,когато се намерят . Убедена съм,че вече сте заинтригувани,затова минавам към рецептата .

Продукти :

500 гр.кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
1яйце
3.с.л.галета
3 с.л брашно
4.с л олио в каймата
сол на вкус
магданоз
черен пипер
5-6 с.л олио за пържене

За соса :

1 кисело мляко
черен пипер на вкус
500 мл.вода
1 равна ч.л. " Пикантина за барбекю "
2 с.л.брашно
Пробвайте и   и ако е необходимо добавете и сол




Омесете каймата ,като настържете лука и моркова на ренде,чесъна изстискате през преса,а магданоза нарежете на ситно. Добавете всички останали продукти описани по-горе ,объркайте ги и направете кюфтенца.
Сложете тиган на котлона с 5-6 с.л.олио да загрее на силна степен и пържете вътре кюфтенцата , но не до готовност, а просто страните им да станат златисто-кафяви ,да се запечатат един вид. Готовите вадете в тавичката в която ще печете ястието .
В мазнината в която пържихте кюфтета сложете брашното и когато стане златисто,добавете водата и раздрусано киселото мляко ,за да не е на бучки,овкусете с пикантината и черния пипер и ако е необходимо добавете и сол,а след като заври соса,залейте с него кюфтенцата и печете на 200 градуса за около 30 минути .
Поръсете готовото ястие с магданоз и му измислете някаква гарнитура по ваше желание, аз го поднесох с картофки " Уеджис" , рецептата за които коже да видите тук : https://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.bg/2017/09/blog-post_6.html
Бон Апети ! 💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.