събота, 16 септември 2017 г.

Картофени кюфтета (втори вид)

Това  са едни мноооого добри "Картофени кюфтета ", които никога няма да ви ядосат,никога няма да изцапат цялата кухня ,никога няма да се раздробят на парченца и в общ план никога няма да ви накарат да съжалявате,че сте се захванали с тях , а цялото им готвене ще върви като по вода.... по простата причина ,че винаги стават !
Рецептата е много приятна за изпълнение,а вкуса и вида  им е страхотен .
Убедила съм се,че повечето от вас са картофомани като мене , така че ще и се зарадвате на рецептата , а тя е от тефтера " Имало едно време" ,но нея специално си я знам още от преди години и много често ги правя,защото са неустоимо вкусни и лесни и който и да хапне от тях се пристрастява и си ги търси и дори моли за тях .
Дозата е изключително точна затова спазвайте точно количествата,които ще ви дам,а от 1 доза излизат 22 нормални кюфтета .

Продукти :

750 гр.обелени,сварени и настъргани на едро ренде картофи
( Измивате хубаво картофите ,сварявате ги и тогава ги обелвате, иначе ,когато ги варите обелени поемат много вода и после риска да се пръскат кюфтета е голям )
5 яйца
6 с. л. галета
200 гр.кашкавал
200 гр.сирене
1\4 ч.л черен пипер
магданоз
сол на вкус

брашно за овалване
олио за пържене

Измивате хубаво картофите ,сварявате ги и тогава ги обелвате, иначе ,когато ги варите обелени поемат много вода и после риска да се пръскат кюфтета е голям.
Настъргвате на едро ренде перфектно изстиналите картофи, при тях настъргвате сиренето и кашкавала, добавяте яйцата,галетата,магданоза и черния пипер. Разбърквате всичко хубаво и опитайте на вкус,за да видите колко е осолило сиренето и тогава преценете колко сол да добавите.
Оформете си кюфтета, ако ви лепнат ръцете може да си ги мокрите , но не прекалявайте с мокренето.
Сложете тиган на котлона с 1 пръст и малко повече олио да се сгорещи и когато това стане го намалете на средна степен и започнете да слагате кюфтета, но първо ги овалвайте в брашно,изстръсквате излишното и в тигана .Пържите до златисто-кафяв цвят и обръщате до готовност и от другата страна.
 Сервирайте с кисело мляко или млечно-чеснов сос по ваше желание !

Мноооого ще ви харесат ,защото са мноооого вкусни ! Добър апетит ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.