петък, 8 септември 2017 г.

Канелони "Неаполитана"

Днес съм на италианска вълна...обичам Италия,обичам италианската музика,обичам езика им , защото е много мелодичен  ,обичам Венеция и гондолите и за разкош обичам храната им.. или по-скоро сладоледа и всичко,което е пица и паста .
Минавала съм пътувайки много пъти през Италия,но съм била единствено в Генуа на разходка и то за няколко часа в които естествено ядох и пица и спагети и сладолед и всичко беше много вкусно и тъй като днес ми се хапваше нещо италианско,но не исках да е спагети,защото почти всеки път са спагети реших да е "Лазания", но в близкия магазин нямаше кори за лазания,а не ми се ходеше до" Кауфланд",всъщност имаше кори,но български и замразени каквито не харесвам.
Може да си ги поръчате ТУК
Исках да са си в кутия и хубави, за да стане наистина вкусно, но в кутия имаше само " Канелони" ,помислих точно 10 секунди и си казах ОК ,ще сготвя канелони ,въпреки че са по-играчка от лазанията заради пълненето .
И така напазарувах ,прибрах се ,пуснах си Тото Котуньо да ми пее "Лашате ми кантаре" за вдъхновение и се заех да сготвя тези много вкусни "Канелони" за които не претендирам рецептата да е автентична,но гарантирам, че е много, мноооого вкусна !
Продукти за доматения сос :

500 гр.кайма по ваш избор за предпочитане е телешка
4 средно големи домата
1 шише  сос за паста "Чирио Неаполитана" 420 мл.
сол на вкус
черен пипер

За "Бешамела" :

125 гр.масло
3 с.л. брашно
1л.прясно мляко
сол на вкус
черен пипер на вкус


1 кутия "Канелони" 250 гр. може да си ги поръчате ТУК
200 гр.кашкавал
1с.л.олио
Измийте, обелете и нарежете на кубчета доматите . Сложете тиган на котлона с 1 с.л. олио и запържете каймата в него,а когато стане готова добавете и нарязаните домати и соса за спагети .Варите някъде 10 минути докато изври водата и се сгъсти соса,пробвайте на вкус как е и тогава овкусете със сол и черен пипер по ваша преценка. Не слагам никакви зеленчуци ,защото в соса за спагети има абсолютно всичко необходимо и като зеленчуци и като подправки и го харесвам много, върши ми перфектна работа ,ухае жестоко и не е хич скъп(това бурканче 420 мл.е около 3 лв.).
Оставете доматения сос настрана и се заемете с "Бешамела" ,аз не го харесвам гъст ,защото изсушава ястието после,затова го правя малко по-редичък,като рядка боза ,той после при печенето си се сгъстява достатъчно и не изсушава ястието,а само го допълва и овкусява божествено , моя "Бешамел " е убийствен на вкус  хора,не преувеличавам .За "Бешамела" нямаше как да ви направя подробни снимки,защото или трябваше да бъркам или да снимам,но се опитах да ви го обясня много подробно ,за да си го приготвите лесно .
Слагате маслото на котлона да се разтопи, но да не се пържи и разтопи ли се добавяте и брашното,бъркате постоянно до златисто-кафяв цвят и започвате да добавяте по-малко на тънка струйка,като не спирате да бъркате и прясното мляко докато го сложите всичкото.Ако сте бъркали правилно няма да са ви се образували бучици,но ако сте сгафили включете пасатора и той ще заличи грешките и ще го направи гладък .Овкусете със сол и черен пипер на вкус и стане ли соса с гъстотата на рядка боза махате го от котлона !
Сега да сглобим ястието...малко е врътня,но вярвайте ми като хапнете, ще си струва усилията,които сте положили.
Взимате тавата в която сте определили да печете и сипете на дъното един пръс от "Бешамела".Започвате да пълните канелоните с доматения сос с помоща на чиния става лесно(вижте снимката) държите изправена,пълните с лъжица докато може и пренасяте с едно движение в тавата .Ако успеете да ги съберете в една тава ОК ,аз не успях и напълних и една по-мъничка.
Дозата е изключително точна и доматения сос ще ви стигне точно колкото да напълните канелоните,а бешамела също е точно колкото да ги напои и овкуси всичките независимо в една или в две тави ще печете .
Когато напълните тавата с канелони,залейте отгоре с " Бешамел" да ги покрие хубаво,да няма голо ,защото после там ще остане сухо ,ако сте пропуснали и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути,
наблюдавайте ги и тръгне ли да става много леко златисто извадете тавата и поръсете обилно навсякъде настърган кашкавал и малко нарязан магданоз и върнет във фурната да се допече ,докато се разтече кашкавала и ястието добие апетитен златисто-кафяв вид .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Еми това е ,ако досега не сте си правили"Канелони" опитайте моята рецепта, гарантирам ви 101 % отличен резултат и божествен вкус ... и както казват италианците ..Бон Апетито ! 💗
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.