сряда, 6 септември 2017 г.

Картофки " Уеджис"-гриловани картофки

Любовта ми към картофите във всякакви вариации е пословична,огрома и вече не е тайна за никой ,затова днес ще ви споделя още една любима моя рецепта за тях "Картофки Уеджис' или гриловани картофки .
Перфектна гарнитура подходяща почти за всичко, перфектен вкус ,красива визия , лесно и бързо изпълнение . Има различни начини на овкусяването им които общо взето зависят от различните вкусове на хората,аз ви предлагам горе-долу класическия вариант,но ако искате вие може да добавите нещо и по ваш вкус .
Продукти:

5 средно големи картофа
сол на вкус
2-3 с.л.олио
1\2 ч.л.Пикантина за барбекю или универсална подправка
копър по желание
Измийте много хубаво картофите ,изберете ги горе-долу еднакви по големина,за да станат едновременно,сложете ги в една чиния и ги пъхнете в микровълновата за 8 минути .
След това ги нарежете на 4 части ,овкусете ги с подправките , като първо ги напръскайте с олѝо и ги подредете в загрят грил-тиган или скара,зависи какво ще използвате . Въртете ги и от трите страни,за да се зачервят отвсякъде ,стават много бързо,защото картофите са сварени вече .
По ваше желание след като ги дръпнете от котлона ги поръсете с копър ! Мноооого са вкусни,мноооого ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.