Те са си тяхно творение и вечна гордост на града и определено има защо . Вкусна ,ароматна , красива българска гозба .
Едва ли има някой, който може да остане равнодушен ,когато я види и да не започне да преглъща гледайки тези кюфтенца
със съблазнителна златисто-кафява коричка , потопени във вкусен сос и заобиколени от картофчета и морковчета....само да има и една топла питка ,за да се топят залчета вътре и щастието ще е пълно,а положението....лелеее майко ! ☺
Естествено нямаше да съм аз ,ако не вкарам малко творчество от мен и я направих на фурна,което ще ви хареса,защото е улеснение ,а и всички ястия на фурна стават още по-вкусни !
Българската кухня си е много, мноооого вкусна и тази манджичка е още едно безспорно доказателство за това,затова хора да запретваме ръкави и да я сготвим !
Продукти за кюфтенцата :
1 глава лук
500 гр.кайма
50 гр.ориз
1 ч. л. чубрица
млян черен пипер
сол на вкус
брашно за овалване
За ястието :
1 глава лук
1 морков
3-4 средни картофи
3-4 домата обелени и нарязани на кубчета
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
олио
1 с.л чубрица
вода
Пригответе си първо всички продукти . Нарежете едната глава лук на ситно,а другата настържете на едро ренде в купата при каймата .Нарежете моркова на кубчета, а доматите обелете и след това и тях нарежете на кубчета. Обелете си картофи, нарежете и тях и ги оставете за малко в съд с вода,за да не почернеят .
В мазнината в която пържихте кюфтета сложете лука и моркова ,разбъркайте 1-2 минути само да омекнат и добавете и подправките( червения пипер, брашното,чубрицата ,сол).Добавете и нарязаните на кубчета домати,разбъркайте и махнете от котлона.
Залейте ястието с вода да покрие продуктите, защото картофите трябва да се сварят,а ориза в кюфтета да набъбне и ще изпие водата,затова сипете хубаво да са покрити и сложете ястието във загрята фурна на 190-200 градуса и печете до готовност,на мен ми отне някъде 50 минути,в никакъв случай не го изсушавайте,нека има сос,ако е необходимо по време на печенето следете и долейте още малко вода .
Сервирате вкусната гозба със ситно нарязан свеж магданозец.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.