сряда, 13 септември 2017 г.

Маслени картофи

За "Маслени картофи" имам два варианта на рецептата ,като и двата са си супер вкусни ,едните са "Хрупкави маслени картофи " и рецептата за тях ще ви я споделя скоро,а другите за които сега ще ви дам рецептата са "Сочни маслени картофи ' .
Решавам кой от двамата варианта да сготвя взависимост като гарнитура към какво ястие ще ги сервирам или какви ми се хапват в този момент ,а повярвайте ми ,че който и от двата варианта да е сготвен ,ако си седна до тавичката нищо друго не ми трябва,нито основно,нито салата...ще си боцкам докато и видя сметката....просто аз наистина обожавам картофи и мога да живея хранейки се с тях .
Овкусяването им също го съобразявам с ястието на което ще са гарнитура, сега тези ми трябваха почти в натурално състояние,защото ги правих като гарнитура към рулата,а те си бяха много добре овкусени и отгоре на всичко имаха и гъбен сос към тях и ако бях наслагала и много подправки на картофите щяха много да се бият и разминат вкусовете ,така че с подправките може да импровизирате на воля както ви харесва на вас и каквито ви трябват в момента .
Продукти : 

1 кг.картофи
70-80 гр.масло
сол
червен пипер 
подправки по желание 

Обелете и нарежете картофите дебело,на четри части най-добре,а ако са с тънка кожа,както тези сега хич не ги белете ,а само ги измийте и нарежете . 
Сложете ги в тенджера с вряща вода точно за 5 минути ,само да ги бланширате .Прехвърлете ги в тавата в която ще печете и овкусете със солта и подправките, а отгоре наслагайте маслото на парченца . 
Пъхнете в загрята на 180 градуса фурна и след около 10 минути отворете и разклатете тавата хубаво ,маслото ще се е разтопило и целта е да облее картофите хубаво отвсякъде . Тази процедура я направете още 2-3 пъти до края на печенето ,друсате и обливате и в никакъв случай не ги бъркайте .Печете докато ви харесат на вид ,някъде 30-40 минути са много даже ! 
Станат ли апетитно златисто-кафяви са готови ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.