понеделник, 4 септември 2017 г.

Соленки с извара



Много,много супер жестоки,фантастични и уникално вкусни са тия соленки... ! Меки,пръхкави,ронливи и силно ухаещи на масло .
Идеални са за почерпка, когато имате повод  или просто да си ги хрупате вие докато си гледате филма или ровите из нета ,четейки новата рецепта на "Готвенето всъщност е любов" :)
В тестото няма набухвател и са лесни и бързи за приготвяне, най-бавно стана да ги намотая на топчета,от дозата излязоха точно 82 броя ,но някъде към шейсет и някоето ме осени гениалната идея да пробвам дали тесто ще върви през поша и да шприцовам розетки , а отгоре да ги поръся със сусам .
Теста показа,че съм се прецакала,защото тестото си вървеше супер лесно и гладко и за няколко минути щях да напълня тавата с розички,но това ще направя следващия път.Останалата част разточих на кора и изрязах пръчици ,които пък поръсих със семена и те станаха много красиви.
Така че с две думи на тема форма може да творите на воля и да си моделирате по свои вкус външния им вид .

Продукти :

250 гр.извара
200 гр.масло(може и свинска мас)
330 гр.брашно
сол на вкус
сусам,семена

В една купа смесвате изварата със силно омекналото масло,посолявате леко и малко по малко добавяте и всичкото брашно . Няма нужда да го месите много ,а в момента в който се обединят съставките и стане хомогенна смес със леко лепнещо тесто го завийте с фолио и го сложете в хладилника за час.
После си правите топчетата,овалвате ги в сусам и подреждате в тавата застлана предварително с хартия за печене или си правите форми по ваша воля .
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути .💗

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.