четвъртък, 21 септември 2017 г.

Картофени хапки-картофени крокети


Във варианта в който ги направих тия"Картофени хапки" ,а именно на фурна,са освен много вкусни то и здравословни . Ако ги изпържите в мазнина ,както сте ги приготвили ще получите вкусни и хрупкави  "Картофени крокети " .
На фурна ги правя обикновенно за подхапване..нещо като чипс или начос,а пък мъжа ми си ги търси като мезе към бирата . Който и от двата варианта да изберете все ще ви хареса ,зависи в момента в настроение за какво сте ...за хрупкави картофени крокети или по мекички и по леко хрупкави хапки !

Продукти :

1\2 кг.картофи
30 гр.масло
50 гр.брашно
сол,черен пипер
60-70 гр.грис
1 яйце

галета за овалване

Обелете и сварете картофите и докато са още топли добавете маслото при тях да се разтопи.
Намачкайте с пресата за картофи и овкусете със сол и черен пипер,чукнете яйцето ,прибавете брашното и гриса и разбъркайте всичко хубаво. Получава се картофено тесто.
Вземете едно пликче и го посипете обилно с галета ,а отгоре с лъжица направете пътечка от картофеното пюре.Навийте все едно кора за баница ,за да му придадете форма,а след това нарежете на хапки 2-3 см.(вижте снимките).
Редете готовите хапки в тава застлана с хартия за печене и ги изпечете във фурна загрята на 200 градуса до златисто-кафяв цвят .

Мноооого са вкусни,а по-желание може да сложите и сирене !



Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.