вторник, 1 август 2017 г.

Шоколадов крем с " Нескуик"

Това шоколадово кремче  е в графа "Любими " от поне десетина години и причините затова са  три :
1. Естествено, че най-важното е вкуса  и две мнения по въпроса няма - мноооого вкусно .
2 . Приготвя се за около 5-7 минути , даже са много .
3. Този божествен  шоколадов вкус се получава,когато се добави любимия на малки и големи "Нескуик" !
Хич няма да се мъча да ви убеждавам да си го забъркате , вие вече дълбоко в себе си знаете , че ще си го приготвите ,защото е мноооого изкусителен...та кой не обича "Шоколадов крем "!

Продукти за около 10 кремчета :

3 пудинг "Шоколад" на д-р Йоткер( може и с някакво нишесте-шоколад,но с пудинга става най-вкусно )
1л.прясно мляко
500 ml .вода
12 с.л захар
100 гр."Нескуик " какао

Слагате тенджера с незагарящо покритие или двойно дъно на котлона и в нея сипвате прясното мляко,водата и захарта .Котлона включен на средна степен и чакате да заври млякото.
През това време в една купичка си разтваряте трите пидинга със 10 с.л.студена вода и разбърквате до хомогенност .
Тръгне ли да завира млякото дърпате тенджерата от котлона и вътре изсипвате съдържанието на купичката,разбърквате хубаво да се смесят и връщате на котлона при непрестанно бъркане за още 2-3 минути да се сгъсти и е готово.
Както го махнете от котлона,докато е още вряло сипвате вътре "Нескуика" и разбърквате докато се разтвори в крема .
Нескуика веднага рязко ще подобри аромата на кремчето и ще го усетите на момента ,а цвета ще стане хубаво,наситено и концентрирано шоколадов ,а не светло кафяв ,въобще за нула време ще си похапвате едно чудно шоколадово кремче и с лекота ще се превърне в любимо на всеки , който го опита ... а децата... ооо .. децата ще пощуреят по него ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.