сряда, 23 август 2017 г.

Свински джоланчета с бял ориз на фурна


Вкусно..а ?
 "Свински джоланчета с бял ориз" - отдавна ми се върти да хапнем нещо с джоланчета,те са любимото ми месо от прасенцето,защото е най- крехко и сочно .
За да стане перфектно това ястие има две тънкости ,  с които трябва да се внимава - едната е ориза да не е сух и слепен , а ронлив и всяко зрънце да стои отделно и втората е хем месото да пада само от кокала  , хем да е с хрупкава коричка,но не изсушено и когато го хапнеш да се топи в устата..
Еми мисля,че съм се справила със задачата ,а ако искате да разберете как и вие да си го сготвите,  продължете да четете рецептата .

Продукти :

Свински джолан 1,5 - 2 кг.
1 1\2 чаша ориз
1 глава лук
20 зърна черен пипер
30-40 ml.олио
магданоз за поръсване
сол

Измивате и сварявате джоланите,като доловайте вода по време на варенето и гледайте постоянно да са покрити с вода. Варете на ниска степен на котлона,да къкри както казват и варите докато като набодете с вилица месото усетите, че ще падне от кокала .
Обелвате и нарязвате лука на ситно ,а ориза го измивате мноооого хубаво,миете дотогава докато водата не ви стане прозрачно чиста,целта е да му измиете нишестето,което иначе после слепва ориза .
Слагате тиган с олиото на котлона да загрява (аз слагам направо тавата в която ще пека и си спестявам един тиган за миене) и сипвате нарязания лук ,минута , две да омекне сипвате и ориза , разбъркайте , посолете и добавете черния пипер . Пържите ориза някъде 3-4 минути , докато зърната се "изцъклят" ,станат като стъклени на вид и махате от котлона .
 Подреждате всичко в тавата - най-отдолу ориза , отгоре джоланчетата и заливате отгоре с бульона от варенето , съотношението бульон-ориз е 3:1 , ако бульона не ви стига допълнете със студена вода. 
Печете на 200 градуса ,докато се зачерви месото,набъбне ориза и изпари водата, но имайте предвид,че трябва да изкарате тавата от фурната една идея преди да е свършил целия бульон, оставете така 15-20 минути изваденото от фурната ястие да си почине от готвенето и попие и последния останал бульон .
Поръсете със свеж , нарязан магданоз ,  сервирайте и се подгответе за страшно хапване,защото е много, мноооого вкусно !💗

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.