вторник, 8 август 2017 г.

Щрудел-охльовчета

Днес в къщи мирише на Коледа,въпреки че навън е над 40 градуса и причината са ето тези красавци " Щрудел охльовчета " ,които така вкусно ухаят на канела,ябълки,ванилия и масло и е невъзможно да им устоиш !
Бързи и лесни са за приготвяне , правя ги с бутер тесто за което знаете,че харесвам това на "Кауфланд" ,но именно ,защото беше много горещо и не ми се ходеше до там взех едно на "Белла" от нашия магазин, което не е лошо ,но онова ухае мноооого по силно ,защото го правят с немско масло .
Продукти : 
  
бутер тесто 550 гр.( 2 на Кауфланд)
3 хубави ябълки
1 непълна чаена чаша захар
2 ванилии
1\2 ч.л.канела
60-70 гр.смлени орехи
3 с.л.галета
пудра захар за поръсване
Измивате,обелвате и настъргвате ябълките на едрото на рендето ,добавяте при тях ванилията, канелата,захарта и галетата и разбърквате хубаво всичко .Разделяте си го визуално за двете кори ,отваряте едната,разпределяте от сместта по цялата кора и я навивате на руло . Нарязвате я на парчета по около 1 см. и ги нареждате на разстояние в тава застлана с хартия за печене .

Печете на 200 градуса около 20-25 минути, докато станат апетитно златисто-кафяви , поръсвате ги с пудра захар и си ги изяждате !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.