сряда, 30 август 2017 г.

Доматено пиле

Само първо искам да кажа"Да измих пилето ! И това пиле и всички пилета,които ще видите за напред сготвени от мен и те ще са измити ! Който иска да не си мие неговото и ако някой смята да ме яде пак,че съм го измила да си знае,че няма да отговарям на този род коментари,това ми е мнението по този въпрос...кой какво бил чел или казал не ме интересува.. аз немога да готвя,да ям ,нито да сервирам на семейството си гадости ! Край на цитата !  "
Сега за рецептата , това за мене е чисто нов вкус...комбинацията пиле,масло,домати... и е абсолютно попадение в 10 ката . Идея си нямам как досега не ми е хрумнало да сготвя нещо толкова лесно и толкова вкусно. Имах много домати ,около 3 кг. и някой бяха тръгнали да омекват и си казах ,че трябва да ги употребя по някакъв начин,видях че имам и пиле в камерата и така ми хрумна идеята. Нали знаете какво прави едно ястие вкусно?.. Именно перфектната комбинация от продукти и преплитането на вкусовете им .Ето така се роди това "Доматено пиле " !
Изцяло го сготвих на фурната, а силата на тая гозба се получи от маслото, което се превърна в прекрасен свързващ продукт между пилето и доматите,омекоти вкуса и киселиността им и ароматизира цялото ястие божествено . Вярвайте не ви я хваля толкова много напразно тази рецепта , без да искам се получи нещо много, мноооого добро и с радост сега го споделям и с вас... и просто знам ,че ще ви хареса !

Продукти :

1 пиле
1,5 кг.домати
60-70 гр.масло
500 мл.вода
4-5 скилидки чесън
20 зърна черен пипер
1 равна с.л захар
1 морков
целина ( зеленина и от корена ) аз имам замразени нарязани  и гребнах 1 шепа
1\2 връзка магданоз
1 с.л.брашно
сол
Измивате  пилето и го сцепете през гърдите по средата, посолете го хубаво от всякъде и го сложете в тавата в която ще готвите с кожата на горе,а маслото разпределете на малки парченца върху него,където ви харесва . Сипете 250 гр.вода и го сложете в загрята на силно фурна 220 градуса за 30 минути .
През това време си подгответе доматите ,  като  измивате  и за да ги обелите лесно  им правите с ножа по един "X" (хикс) от долната страна,заливате ги с вряща вода,изчаквате десетина минути да омекнат и много лесно им почиствате люспите , а почистените домати нарязвате на дребно . Почистения и измит морков нарежете на кубчета, а почистените скилидки чесън нарежете на дребни парченца .
И ето мина половин час,изваждате пилето да изстине малко в една чиния ,а в тавата при соса от пилето слагате брашното, черния пипер,моркова ,захарта,целината и чесъна,разбъркайте всичко хубаво и добавете и нарязаните домати и  250 гр.вода,пак разбъркайте и вкарайте във фурната ,която не сте изключвали.
Веднага се заемете и разфасовайте пилето на желаните от вас порции  и ги подредете в тавата при доматения сос , като ги залейте с лъжица от соса ,за да се овкусят от всякъде .
Печете ястието така на 200 градуса,докато изври водата и се сгъсти доматения сос ,около 20 минути при мен и беше готово.
Сервирах с поръсен свеж магданоз и за финал само пак ще ви кажа,че е много,мноооого вкусно...маслото направи чудеса в това ядене , сгответе си го хора  !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.