вторник, 29 август 2017 г.

Негърче с шоколадов сироп и шоколадова глазура

И снимка ви снимах за доказателство как днес този сладкиш го правих два пъти....забърках го,опекох го,тръгнах да го вадя от фурната , изгорих се и тавата полетя във въздуха.... естествено ,че падна на обратно , естествено , че сладкиша се изсипа от тавата и естествено,че като тръгнах да го вдигна се счупи на няколко части и всичко се изцапа..естествено ....... ! ☺☺☺
Споделям ви тези неволи ,за да дам пример на новобранците в кулинарията, как се процедира в тази ситуация...просто си разчистваш поразиите и започваш отначало . Естествено,че се ядосах и исках да го метна през прозореца,също исках и да се разплача,но не ...почистих,измих си тавичката и започнах отначало .
Дори тези,които имаме опит в готвенето,правим го с желание и любов имаме и такива моменти,затова случи ли ви се неуспех не се отказвате,не се предавате,не си казвате "Аз не ставам за тая работа", а го правите пак...никой не се е родил научен, а пък и риска тавата да  полети отново във въздуха  е нищожен 😂😂😂
Този сладкиш е моя вариация на познатото и обичано "Негърче", а стигнах до него,защото винаги ми е малеела заливката ,която се отделя за отгоре и блата ми стои сух.Ето така ми е перфектен-блат сиропиран с шоколадов сироп и покрит отгоре с шоколадова глазура
а , ако сте заинтригувани от моята идея , продължете да четете как да си го приготвите и вие !

Продукти :

За блата :
2 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода
1/2 ч. ч. олио
2 с. л. какао

За шоколадовия сироп :
110 гр.масло
120 гр.прясно мляко
2 с.л.какао
1 ванилия
170 гр.захар

За глазурата:
130 гр.натурален шоколад
70 гр.бял или млечен шоколад
200 мл.течна сметана

С миксера разбивате яйцата с захарта до бял,пухкав крем .Добавяте олиото и киселото мляко със загасената сода в него,разбърквате пак и добавяте какаото и брашното . Сместа изсипвате в тавичка намазана навсякъде с олио и поръсена с брашно и печете в загрята на 190 градуса фурна около 35-40 минути,ако ви е трудно да прецените на око дали е готов блата,пробвайте с шишче или клечка.Изпечения блат оставете да се охлади напълно ,а след това първо го нарежете , за да може да се сиропира по-хубаво .
 Пригответе сиропа, като първо разтопите маслото на слаб огън заедно с млякото и захарта и след това добавите какаото и ванилията, разбърквайки добре. Варете до леко сгъстяване и залейте охладения сладкиш.
Сложете в хладилника за час,за да попие хубаво сиропа.
Глазурата приготвяте като си стоплите сметаната до положение да заври,дръпнете от котлона и сложете в нея начупените шоколади,разбърквайте докато се стопят и стане хомогенна смес , оставете я да се охлади и след това я излейте върху сладкиша и пак го върнете в хладилника,доката стегне глазурата .
Украсете по желание и си го хапете  !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК


Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.