петък, 11 август 2017 г.

МАКАРОНИ С КАЙМА НА ФУРНА

Много лесна и бърза вкусотийка , любима на малки и големи  ! 
Минимум усилия,максимум резултат ! Соса въпреки, че е червен не е "Болонезе", а мое си бързо и лесно решение,но естествено е вкусен много . И наистина децата много харесват това ядене,защото е от типа на спагетите, но понеже са макарони им е по-лесно да ги хапват .
Продукти :

1 макарони
500 гр.кайма
200 гр.кашкавал
500-600 гр.доматен сос 
сол,черен пипер,олио
кетчуп 200 ml.
Макароните си ги сварявате по указанието на пакета . В тенджера сипвате доматения сос и каймата и с вилица раздробявате каймата хубаво и разбърквате с доматения сос .Сипвате и 60-70 ml олио и слагате на котлона да заври .Овкусявате със сол и черен пипер ,сипвате и кетчупа,варите соса докато изври водата и се сгъсти 10-15 минути трае тая процедура.
Сипвате сварените макарони в тава, соса също ,разбърквате хубаво и отготе посипвате настъргания кашкавал. Запичате във фурната за 5 минути до златисто-кафяв вид и сте готови за хапване .Може да сложите още зеленчуци-лук,морков,чесън,но аз съм установила,че кетчупа овкусява много хубаво, защото в него има много неща и не чувствам да ми липсва нищо на вкус. Пробвайте ги така първо .  
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  
  
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи  💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.