петък, 4 август 2017 г.

Масленица с готово тесто



"Масленица с готово тесто " - днес я направих за първи път и вече я няма... замина още топла,топла едва успях да я опазя за няколко снимки да ви щракна.
Приготвянето и заедно с печенето отне 45-50 минути . Мекичка,топличка,ухае на масло и сирене с две думи влиза в графа бързи и вкусни леснотийки и понеже днешната тавичка беше разграбена за нула време ,поръчаха утре закуската да бъде същата отново .

Продукти : 

700 гр.готово тесто 
150-200 гр.сирене
60-70 гр.масло
100 гр.кашкавал
семена за поръска

Покрийте с хартия тавичката в която ще печете,изберете по-малка,за да се дигне нагоре.
Натрошете си сиренето и разтопете маслото.
Разделете тестото на 4 части. Омазнете си ръцете с масло и започнете с ръце да изстънявате една част, да я рсзстилате , колкото може без да се скъса .Намажете я с масло и поръсете със сирене, а след това я навийте като кора за баница на охлюв и пренесете в тавата. С останалите три направете същото, като ги завиете около първата в тавата. Намажете с четчица отгоре навсякъде маслото, което ви е останало .Оставете тавичката да втаса на топла за 15-20 минути ,а след това поръсете с настъргания кашкавал и посипете със семена.
Изпечете във фурната на 180-190 градуса за около половин час или до готовност ! Бързо,лесно ,вкусно ! Добър апетит ! 💗

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.