събота, 12 август 2017 г.

Подреден Бюрек



Аз съм пристрастна на тема"баници" ,а вярвам и вие .Така че да я хваля смисъл много няма,самия и вид ви подсказва , че е неустоимо вкусна...а топличка с кисело млекце или айранче...оле майко !
Всеки път продължава да ме учудва само едно .. как различните подреждания на корите  на самата баница променят вкуса и ...като вътре общо взето всичко е едно и също - сиренце,яйца,мляко... и т.н., И че  вече е съвършенна и просто няма как да стане по-добра и всеки път се оказва,че съм бъркала ,защото е имало как и този "Подреден бюрек " е поредното доказателство за това,така че го опитайте и вярвам,че ще  допадне и на вас  !

Продукти :

1 кори финно точени 500 гр.
4 яйца
1\2 ч.л.сода
200 ml..газирана вода
4 с.л.брашно
70 ml.олио
400 гр.кисело мляко
150-200 гр.сирене

Забърквате си смес от всичко гореописано,без корите естествено, като първо сложете содата в киселото мляко и разбъркайте, добавете олиото,газираната вода,яйцата ,разбъркайте всичко добре и сложете и брашното, сместта трябва да е с гъстотата на "рядка боза". Накрая добавете натрошеното сирене .
 Трябва да използвате правоъгълна тава,покрита с хартия за печене или просто я намажете с олио.
Подреждате си две кори една до друго по дължина и да се застъпят ,поръсвате смес и навивате на руло .Поставяте рулото в тавата и така правите и със всички останали . Визуално си разпределете сместта да ви стигне за всички кори .
Печете на 180 градуса около 30-35 минути ,да стане прекрасна и апетитно златисто-кафява на вид , изваждате я и я завийте с някоя чиста кърпа или покривка за 15 минути ,за да си почине от печенето ,да се охлади и корите да омекнат ,а след това си я хапнете с кеф !
И понеже утре е неделя,защо да не го приготвите за закуска на семейството си , ще бъде едно чудесно начало на почивния ден ! 💗

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.