понеделник, 7 август 2017 г.

Тройно шоколадова бисквитена торта

Домашен шоколадов крем , шоколадови бисквити и покрита обилно с  настърган шоколад "Милка" !
Изкушение на "MAX " -  една лъжичка от нея те пренася в друго измерение,където всичко е  вкусно,шоколадово и неустоимо...предаваш се на уникалния и вкус и се оставяш на насладата от шоколада .... ммм... , но първо се налага да си я пригответе ,ето как !
Продукти :

200 гр. шоколадови бисквити "Закуска "
100 гр.натурален шоколад
1 шоколад "Милка" за отгоре по ваш избор
5 с.л какао "Нескуик"
4 яйца
1 л.прясно мляко
6 с.л.брашно
8 с.л.захар
2 ванилии
Първо трябва да си сварите крема,като за целта сложете тенджера с млякото , захарта и ванилията на котлона и когато заври на тънка струйка без да спирате да бъркате добавете и брашното с разбитите жълтъци .Котлона нека е на средна степен, за да не ви захване крема отдолу .Сгъсти ли се дърпате от котлона и докато е горещ слагате вътре в него начупения на парченца натурален шоколад и петте супени лъжици "Нескуик". Бъркате всичко  докато се разтопи шоколада и всичко стане хубава ,хомогенна ,еднородна смес,която ухае божествено от шоколада и какаото , накрая добавете и разбитите на сняг белтъци и пак разбъркайте леко ,за да не спаднат .
Взимате кексовата форма и я намокрете със студена вода ,така после лесно ще обърнете тортата . Най-отдолу сипете повече крем , 3 черпака сипвам аз и върху него начупвам 3-4 бисквити ,после пак крем,пак бисквити и накрая завършвам с ред бисквити, за да има стабилна основа после като я сервирам .Ако вземете голям пакет бисквити , който е 370 гр.аз слагам от него някъде половината и всичкия крем ,защото ние обичаме крема да е повече от бисквитите . Покрийте я с фолио отгоре и я сложете в хладилника за 4-5 часа поне ,за да стегне хубаво ,а най-добре и цяла нощ,ако имате търпение да изчакате . Нямаше как да ви снимам разрез,тъй като я направих като подърък за рожден ден и невървеше някак да занеса нарязана торта,но отвътре усещането е все едно ядеш крем с бисквитени трохи,тъй като парчетата бисквити крема ги е напоил и почти не се забелязват,а и защото са шоколадови и те и цветово се сливат , но именно всички тези компоненти правят невероярния и вкус . На следващия ден я обърнете върху тортена чиния , настъргвате шоколада върху нея и започва най-хубавото....насладата и блаженството от така любимия на всички  ни ШОКОЛАД !!! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.