петък, 25 август 2017 г.

Ванилови Крем-пити


Многото изкусителни са тези "Ванилови Крем-пити",ухаят неустоимо , коричката им е златиста и хрупкава,а вътре преливат от крем .
Ако някой може да остане равнодушен при вида им , то аз със сигурност не . Напълних ги с " Пудинг-ванилия на докторчето  " :) не защото не ми се занимаваше да правя домашен крем,а просто , защото много харесвам всички му видове пудинги , много са ми вкусни и концентрирани и исках да се получи точно този вкус,който и станаха питите .Хич не е трудно за приготвяне и за нула време ще си похапвате от топящите се в устата изкушения и просто съвет преди да мина към рецептата не ги чакайте много, много да изстинат , защото полуизстинали са адски вкусни,но аз си ги ям и на следващия ден , просто ги затоплям 20-30 секунди на микровълновата и са пак като току-що извадени от фурната !

Продукти :

1 финно точени кори за баница
2 пудинг-ванилия на д-р Йоткер
1л.прясно мляко
9 с.л.захар

3 яйца
200 гр.кисело мляко.
1 бакпулвер
100 ml. олио
4 с.л.захар
100 гр.пшеничен грис
(Това е сместа за намазване на корите и за нея взаимствах идея на Ваня Джорджевич,като тя с това си маже корите за един Щрудел,мерси Ванче )

Сварявате двата пудинги по указанието на опаковката , оставяте крема да изстине,но го покрийте с фолио отгоре ,за да не хване коричка .
Сместа за корите правите като разделяте белтъците от жълтъците  и разбърквате белтъците на пяна с 4 с.л.захар., после към сместа едно по едно добавяте жълтъците,олиото,гриса и киселото мляко с разтворения бакпулвер в него .
Взимате 1 кора и слагате 4 с.л.от сместа,намазвате навсякъде и лепвате отгоре другата кора,слагате върху нея още 4 с.л.от сместа,размазвате хубаво и нанасяте от изстиналия крем в края на кората от към широката част,навивате на охльовче и слагате в тава застлана с хартия за печене . Така правите и останалите , по 2 кори на охльовче,аз някой ги направих с по 3 кори, и не ми харесват,стои тестено и голямо , а с по 2 е идеално и на големина и си е с много крем сочно и сладичко.
Печете в загрята на 190-200 градуса фурна до златисто-кафяв цвят,бързо стават .
Поръсете с пудра захар отгоре и си хапнете сладичко с любимите хора ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.