събота, 19 август 2017 г.

"Гигантско гювече "


Това " Гигантско гювече "е страшна вкусотия и много практично решение , когато са се насъбрали из хладилника  какви ли не разнородни остатъци ,
но дали е точно гювече или " Сирене по шопски" и аз незнам ,тъй като в него винаги задължително слагам сирене,домати,лук и яйца и нататъка вече започва творчеството .... така че може би е нещо сборно от тия две родни , български и ужасно вкусни ястия , а да го правя в големия гювеч,а не  в отделни купички е също едно голямо улеснение,което по никакъв начин не влияе на перфектния му вкус !

Продукти :

2 глави лук
2 настъргани домата и 2 нарязани на кубчета и 1 на колелца😆
300 гр.сирене +  3-4 плочки от по 50гр.
50-60 ml.олио
Македонска наденица 400 гр.
чубрица 2 с.л.
сол на вкус
магданоз
5-6 яйца
200 ml.вода
и каквото друго ви харесва по ваше желание

Взимате гювеча и започвате да го пълните . Нарязвате лука на полумесеци ,за да се вижда и усеща,два от доматите настъргвате на рендето,а другите два нарязвате на кубчета, натршвате сиренето, което е 300гр.добавяте и нарязаната наденица.
Овкусете леко със солта, олиото и чубрицата и сипете и една чаша вода,

разбъркайте всичко хубаво и най-отгоре нареждате  кръгчетата домат и плочките сирене. Върху сиренето поръсете с щипка червен пипер и малко чубрица после изглежда много апетитно!☺
Слагате капака и го вкарайте във фурната. Печете на 200 градуса около 45-50 минути час и когато усетите,че почва да мирише из цялата  къща на гювече ,отворете го и  чукнете едно по едно на разстояние яйцата отгоре и върнете във фурната без капака, за  да се допече ястието за около 5 минути.
 Извадете го, поръсете със прясно нарязан свеж магданоз и сервирайте .
Българската кухня е много,много вкусна и тази гозба  е безспорно доказателство за това !  💗

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.