Ей от тази прелест затворих днес 10 буркана,които са крайно недостатъчно количество за цялата зима , заради божествено- вълшебния вкус на тази салата,но накуп ми идва много работа ,ако взема повече килограми , така че ще трябва тези дни да направя поне още 20 буркана .
Сега на вас ще ви дам количеството ,което е необходимо ,за да си направите салатата от снимката за дегустация и ако ви хареса и решите да си направите просто вдигате количеството материали взависимост колко килограма чушки ще консервирате . Аз днес бях взела почти 11 кг.,което ще рече,че горе-долу един буркан се пълни от 1 кг. чушки и тези ,които останаха в чинията,като салатка .
Продукти :
1кг. хубави месести червени чушки
1морков
7-8 скилидки чесън
10 гр. сол ( 1 ч.л.сол = 8 гр.)
15 гр.захар ( 1 1\2 ч.л. )
35 ml.олио
20 ml.оцет
1 връзка магданоз
1 с.л.мед
Почистете чушките от дръжките и семената,изпечете ги и ги обелете. (Аз ги вадя в плик,защото после лесно ги беля,сама пада люспата )
Имам един леген ,който се използва само за домакински цели,като тази и в него трябва да си направите смес ,за да не напиша дресинг,че ме дразни много тая дума .(Това с легена го правите само ,ако затваряте повече килограми,а ако е само за салатата пак правите същото, но в купата в която ще сервирате салатата. Та там нарязвате моркова на парченца, обелените скилидки чесън и тях нарязвате на парченца , наситнявате магданоза и сипвате вътре всички подправки (олио,оцет,сол,мед,захар). Разбърквате всичко хубаво , да усетите,че е хомогенно и слагате вътре обелените чушки , без да ги бъркате, за да не се раздробяват ,а просто леко с лъжицата ги притискате,понагласяте , може и да поразклатите купата да ги облива дресинга ухх, казах го . :) Оставяте в хладилника купата за 4-5 часа ,за да се овкуси и обедини всичко .
Ако правите голямо количество процедурата е абсолютно същата , но няма как да вкарате легена в хладилника , така че ги дръжте да се накиснат максимум 3 часа и пълнете в бурканите,че в тая жега риска да вкисне е голям .Бурканите пълните до ръбчето с чушки и доливате с марината.Стерилизирате 10 мин. след завирането на водата ! 💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.