четвъртък, 3 август 2017 г.

Меню-мечта за всеки мъж



Идея си нямам защо , но моя мъжа при вида на тая чиния полудява...както виждате готвя различни неща и наистина са вкусни , това като го види и почва да пее и подскача като малко дете...! Мисля си ,че е защото повечето мъже са луди по сандвичи, кюфтета ,бургери и въобще "улична храна" както я казват по готварския канал или по нашенски сандвичи с кюфтета.
Така че аз мога да си готвя колкото искам завъртяни и засукани неща,които му харесват, вкусни са му ,яде ги,но само това го кара да пее и танцува ...така че мили дами ,ако наистина искате да зарадвате вашите мъже да се захващаме с рецептата за това да го наречем " Меню-мечта за всеки мъж " !

Продукти за 4 сандвича с по 2 филийки всеки

500 гр.кайма
1 голяма глава лук
2 ч.л.кимион
1\2.ч.л.черен пипер
сол на вкус зависи каймата колко е осолена
4 бр. кисели краставички
200 гр.кашкавал
1 кг.картофи
кетчуп и горчица

Настъргвате лука на едрото на рендето и заедно с кимиона,солта и черния пипер омесвате хубаво каймата.  Рзстилате найлоново пликче или хартия за печене,намажете го с две капки олио навсякъде и прехвърлете каймата от купата ,оформете и навийте руло ,а краищата завийте като бонбон. Сложете го в камерата поне за един час,идеята е да го държите там докато замръзне до състояние да може да се нареже на филийки  с дебелина 2 см.
Когато това стане ги мятате на скарата или тиган-скарата в моя случай и си ги изпичате до готовност.
За пържените картофи ще кажа само ,че се помъчете като ги режете да им придадете форма на пръчици за по-добър визуален ефект и ги изпържете .
Нарежете си краставичките на колелца,а кашкавала на плочици,дори може да си купите от този за тосовете нарязания на парченца .
В чиния сложете две кюфтета едно до друго по дължина и ги покрийте отгоре отвсякъде с кашкавал,а след това ги сложете в микровълновата за минута,  само да се разтече кашкавала.
Слагате две филийки на скарата да се препекат леко и от двете страни и сглобяваме сандвича- филийка,кюфтетата с кашкавала, отгоре краставички, кетчуп,горчица и другата филийка .
Сервирате го в чинията върху купчината с пържените картофки ,а в чинийката сложете допълнително от кетчупа и горчицата .
Еми това е , децата също много се радват,когато това е менюто за вечеря ,така че сгответе го и цялата къща ще е щастлива !
Ако искате може да замените филийките с питки,но на мен ми става много дебел сандвича и немога да го отхапя ,а и много се цапаме,но ако вие нямате този проблем направете си го с питки . 💗

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.