вторник, 15 август 2017 г.

Медено - чеснови кюфтенца

Нямате си на идея каква вкусна рецепта ще ви споделя сега. "Медено-чеснови кюфтенца"  Освен,че е страшна вкусотия , цялото и готвене от А до Я трае супер МАХ 40 минути, даже са много,като продукти е нищо особенно , а заради уникалната му визия може да бъде част от меню за специален повод и със същия успех нормална вечеря за семейството в делничен ден .
Искам само да ви обърна внимание на соса да забележите как при готвенето е тъмно кафяв и плътен , а когато е сервиран в чинията е прозрачен , мек , фин и лъскав и  това е от нишестето с което се сгъстява , може да се сгъсти и с брашно , но точно този ефект няма да го има,затова задължително използвайте нишесте .

Продукти :

 -За кюфтенцата
1\2 кг.кайма ( 20 кюфтенца точно ми излизат)
1 глава лук
1 яйце
1\4 ч.л.черен пипер
 сол не слагате
4 с.л.тъмен соев сос
4 с.сос уорчестър (ако нямате дигнете количеството на соевия сос на 6-7)
галета 3 с.л..
1\2 червена чушка нарязана на много ситно

За соса : 

1 телешки бульон
3.с.л.нишесте
500 ml.вода
2 с.л.мед
7 с.л.тъмен соев сос
 1\2 ч.л.чесън на прах
Замесвате кайма от всички продукти описани горе  (лука настържете на ренде,а чушката супер дребничко ) и си правите кръгли кюфтенца ,които подреждате в тава застлана с хартия
за печене,като се стремете да ги докарате еднакви по големина . Вкарвате ги в загрята на 200 градуса фурна и печете точно 20 минути . 
Докато те се пекат разтваряте нишестето във водата и го изсипвате в тиган на котлона , натрошвате и бульона вътре  , слагате меда и соевия сос . Изчаквате да заври сместта и намалявате на средна степен , варите 10-15 минути докато се сгъсти соса и хомогенизират съставките , трябва да стане на вид като рядка боза .
Дърпате го от котлона и сипвате вътре в него изпечените кюфтенца ,разбърквате и може да сервирате .
Картофено пюре за гарнитура върви страхотно към ястието .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.