неделя, 6 август 2017 г.

Ягодово Малеби

Бъзрзо,лесно,вкусно,свежо и красиво е това "Ягодово малеби" . Правя го в два варианта и двата са много вкусни , еднакво бързо се приготвят и оставям вие да си изберете който от двата ви харесва повече-единия е с домашен ванилов крем ,а другия с пудинг на прах .
Продукти за домашния крем :

4 яйца
1 л.прясно мляко
6 с.л.брашно
8с.л.захар 
2 ванилии
Първо трябва да си сварите крема,като за целта сложете тенджера с млякото , захарта и ванилията на котлона и когато заври на тънка струйка без да спирате да бъркате добавете и брашното с разбитите жълтъци .Котлона нека е на средна степен, за да не ви захване крема отдолу .Сгъсти ли се дърпате от котлона,изчакайте 10 минути да се охлади леко ,като го разбърквайте,за да не хване коричка и добавете разбитите на сняг белтъци .
Другия вариант е да си го приготвите с готовия пудинг "Ванилия' на д-р Йоткер според указанието върху опаковката ,но в този случай щв ви трябват 2 пудинга .
Сервирайте кой в каквото му харесва чашки,купички ,като първо загрейте леко сладкото в микровълновата за 20 секунди,за да се втечни и творете на воля,я със съшия успех може да си го приготвите и с друго сладко,каквото харесвате . Охх мноооого е вкусно и сладичко ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.