неделя, 20 август 2017 г.

Крилца "А ла KFC "

Ако искате вярвайте , дори въздуха в нас миришеше , както в "KFC" , докато ги пържех тия крилца .
Аз съм пристрастна към тоя вкус , да се каже ,че го обожавам е малко и откакто. от две години съм в Русе , ми липсва адски много да си поръчам по телефона "KFC" или да ида да хапна там по простата причина,че в Русе няма ... имало преди...невървяло и го затворили. Какви ли не рецепти пробвах и на пържене и на фурна.. еми не . яде се, но не е каквото трябва нито на вид ,нито на вкус . Еми ето виждате  ги тия хубавци на снимката , те сами говорят за себе си и за вкуса си , не казвам ,че е оригиналната рецепта , но силно,ама адски силно се доближава до истината , като дори по рецепта имаше и мононатриев глутамат,който аз не сложих и вкуса си беше суперрр ! Не са грам,ама грам мазни , супер крехки и сочни отвътре и традиционно хрупкави отвън ,но и до утре да ви обяснявам , докато не си хапнете от тях няма как да ме разберете,затова грам не се колебайте да си ги приготвите и пробвате , гаранция че резултата ще ви зарадва и удоволетвори .
Продукти : 

1 кг.крилца
200 ml.прясно мляко
1 яйце
300 гр.брашно
 1\4 ч.л черен пипер
1 1\2 ч.л.сол
1 л.олио (пържат се в маслена баня) 

мононатриев глутамат (аз не сложих )

Измийте и нарежете крилцата на трите им части , като перките не се използват .
Разбийте яйцето ,смесете го с прясното мляко и накиснете в сместта крилцата за 1 час .
В дълбока купа смесете сухите съставки - брашно, сол и черен пипер .
Сипете олиото в тенджерата в която ще пържите .
Взимате крилце и го потапяте хубаво и богато в сухата смес , направете си 4-5 като начало и пържете по толкова ,защото трябва да им е свободно и да има разстояние докато се пържат.
Слагате да се пържи в силно сгорещена мазнина , но след като ги сложите намалете котлона , примерно моя е от 6 степени и го намалих на 4 та. Пържите така около 15 минути и ги изваждате върху кухненска хартия .
Докато едните се пържат си приготвяте следващата порция и така докато ги изпържите всичките .
Със същия успех и по същия начин може да се направят и бутчетата на пилето.
Само ще ви кажа за финал ,че едва се удържах да ги снимам,преди да им се нахвърля трудно ми беше , но се преборих със себе си.... така ухаеха, че не се издържаше ...е едно оттече и го хрупнах леко по време на снимките ! 
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.