В тефтера открих съкровищница от рецепти, коя от коя по-хубава и примамлива , а за вкуса грам не се и съмнявах ,че ще е отличен .
Избрах да сготвя първо тази "Апетитка" , защото сега и е сезона , а оттук нататък готвя ли нейна рецепта ще е с логото"Имало едно време" ,след името на рецептата, така ще се ориентирате лесно и вие .
"Апетитката" стана страшно вкусна а самия и вкус е толкова преплитащ се между леко сладникаво-солено и леко кисело-пикантно ..просто е точно ,ама точно истинския и перфектен вкус ,който търси всеки,който обича "Апетитка ".Сега ще ви напиша дозата от тефтера , но не пише колко буркнчета излизат,но имайте напредвид , че рецептата е с 5 кг.домати , аз направих "мини доза " с 2 кг. и нататък си преправих и количествата на другите продукти , но тези дни ще направя още .
Продукти :
300 гр.чорбаджийски чушленца
5 кг.домати
½ кг настърган морков
200 ml.оцет
1 ч.ч.захар
100 гр. сол
300 гр. олио
1 пакетче черен пипер на зърна
Напукайте чорбаджийските чушлета на котлона и ги извадете в пликче .
Доматения сос приготвяте като измивате и за да обелите лесно доматите им правите с ножа по един "X" (хикс) от долната страна,заливате ги с вряща вода,изчаквате десетина минути да омекнат и много лесно им почиствате люспите , а почистените домати нарязвате на дребно .( тя след като ги е обелила ги е минавала през машинка за меляне на месо ,да станат като сок,без люспи )
Слагате ги в тенджера на котлона и когато заврят намалявате котлона на средна степен ,да къкри . Добавяте настъргания морков,черен пипер,олио,оцет и захар.Варите соса 45 минути и много често го разбърквате .Преди да дръпнате от огъня соса добавяте напуканите чушленца.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.