неделя, 13 август 2017 г.

Свинско със зелен фасул

Родно,българско,лятно,вкусно....мога още да изреждам,но смисъл няма. Познато ви е това ястие ,а сигурна съм и любимо "Свинско зъс зелен фасул" - класика ! 
Когато качвам масово популярна рецепта , не е , за да ви уча как да си го сготвите , защото съм убедена , че си го готвите и вие не по зле от мен , просто споделям моята рецепта, моя начин ,а пък , ако някой новобранец в готвенето ,когато го види се вдъхнови и си го сготви за първи път е това ще е вече супер и мисията ще е изпълнена на 101% ! 
Продукти :

1 кг.свинко по желание (в случая са св.ребра)
1-1,200кг.зелен фасул 
2-3 моркова
1 глава лук
1 домат 
5-6 скилидки чесън
1 ч.л.червен пипер
сол на вкус 
60-70 ml.олио
2 с.л.брашно
1\2 връзка магданоз
1\2 връзка копър

Почистете,измийте и нарежете зеления фасул.Пригответе си и другите зеленчуци , обелете лука и го нарежете за готвене ,обелените скилидки чесън нарежете на три на четри,обелете домата и го нарежете на кубчета, нарежете си магданоза и копъра .

Сложете голяма тенджера с олио да загрява на котлона и изпържете мръвките не много, само ги запечатайте сока да си остане вътре в тяха ,а след това долейте вода и сварете месото хубаво ,да се отделя от кокала и го извадете в чиния .
Сипете в бульона лука,чесъна , моркова и зеления фасул ,ако трябва долейте малко вода и варите докато всичко в тенджерата омекне и се свари , а котлона нека е на средна степен по време на варенето .Добавете нарязания домат,червения пипер и овкусете на сол .Добавете и месото, което сте почистили от кокалите .
Размийте си в чашка с малко вода брашното, бъркайте хубаво да няма бучки и бъркайки го излейте в ястието . Нека поври 5 минути и е готово,дръпнете от котлона и сложете магданоза и копъра,разбъркайте и сте готови . Ако ви харесва сервирайте с лъжица-две кисело мляко ние така го обичаме и Бон Апети ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи !💖 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.