петък, 18 август 2017 г.

Картофен огретен

"Картофения огрететен" е любимо мое ядене..както всичко,което съдържа картофи , но докато си открия рецепта , която точно да ми пасва вкусово бая огретени направих .Този ми е идеален - пухкав и сочен отвътре ,ухаещ на масло и сирене  и с хрупкава кашкавалена коричка  ! Огретен-мечта ! 
Дояде ли ви се...? Хайде да го сготвим !
Продукти : 

1 кг.сварени и обелени картофи
1 кисело мляко (400 гр.)
100 ml.прясно мляко
150-200 гр.сирене
150 гр.кашкавал
сол 
черен пипер
60-70 гр.масло
4 яйца
Сложете в тавата в която ще печете огретена сварените и обелени картофи и хубаво ги намачкайте с вилица ,да стане възможно по гладко .
Натрошете сиренето отгоре върху тях и овкусете със сол и черен пипер . Чукнете вътре яйцата и добавете двата вида мляко .Разбъркайте всичко много добре до хомогенна смес .
Отгоре разхвърляйте тук-там парченцата масло и пъхнете тавата в загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути ,да се разтопи маслото и да стане леко като коричка на огретена , а след това покрийте огоре с настъргания кашкавал и печете още 5 минути докато се разтопи и разлее навсякъде и образува апетитна златисто-кафява коричка .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Сервирайте с лъжица-две кисело мляко и си го хапнете с кеф !
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.