понеделник, 28 август 2017 г.

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ

Ако трябва да ги оценявам за вкус тия " Пилешки дробчета по селски " от 1 до 10 им давам 11, без да ми мигне окото , за визията няма да обяснявам дали е изкусително-разяждаща,защото нея я виждате и сами я преценявате , но вкуса им е "оле-майко"....за да ми хареса лично на мене трябва самото дробче , като отхапя да го усещам сочно и да се топи в устата ми,а не да я изсушава и да го чувствам тричаво.
Пекат се във фурната,което знам че ще ви хареса , соса е убийствено вкусен ,леко сладникав от печените червени чушки и една идея пикантен от чорбаджийската чушчица и за да е пълно щастието трябва да се прежалите и една топла питка да направите да им прави компания ,защото именно този сос носи много......мнооого на топене,но с хляб от магазина работата въобще не е същата и именно затова аз сътворих една бърза,лесна и вкусна,без месене,тя си ми е любима ! Рецептата за нея може да си припомните тук :   https://gotvenetovsashnosteliubov.blogspot.bg/2017/05/blog-post_93.html

ПРОДУКТИ ЗА ДРОБЧЕТАТА : 

1 кг. пилешки дробчета
4-5 средни глави лук
10 бр.печени червени чушки
500 ml.млени домати или или 4 домата нарязани на дребно.
Черен пипер на вкус
Сол на вкус
Чубрица 1 с.л.
брашно за овалване
Вода 1 чаша
Олио 100мл.
Почистете си лука,измийте го и го нарежете на полумесеци.Обелените и почистени печени чушки нарежете на дребно.
Измийте,отцедете и подсушете дробчетата, а след това ги понарежете на две на три всяко.
Сипете 2-3 супени лъжици олио в тиган и когато загрее сложете в него лука,бъркайте просто да омекне,не го пържете.Добавете тогава и нарязаните чушки,доматите,черния пипер,чубрицата и сол на вкус за цялото ястия,разбъркайте и дръпнете от котлона.
Сипете олио в тавата в която ще печете и я вкарайте да загрява във фурната.Дробчетата оваляйте хубаво в брашно и изтръскайте излишното.Когато олиото загрее хубаво и започне да цвърчи подредете дробчетата в тавата едно до друго ,но внимавайте ,защото може да пръсне и да ви изгори.Вкарайте тавата да се пекат максимум 3-4 минути и отворете фурната и обръщате едно по едно всички дробчетата да се запекат и от другата страна пак за 3-4 минути.Когато
това стане изсипвате цялата смес от тигана върху дробчетата,не разбърквайте,а просто разпределете лучената смес покрай дробчетата иначе може да се надробят.
Сипвате и една чаша вода и го слагате да се допече и досготви,някъде 20-30 минути са му достатъчни. Готово е когато остане на мазнина и много малко тъмно и вкусно сосче.По желание може да сложите и някоя пукана чорбаджийска чушчица става още по-вкусно и леко пикантно,но това е ако обичате люто.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.