вторник, 22 август 2017 г.

Тиквички със сметана на фурна

Вкусотия,ужасно голяма вкусотия са тези "Тиквички в сметанов сос" !
Приготвянето им е елементарно,като детска игра .Има няма час и вече ще си ги похапвате с наслада.
 Аромата им е неустоим и свеж ,вкуса просто зашеметяващ ,а  визията им е красива и възбуждаща апетита . Чудесно основно ястие , мезе или гарнитура -вие решавате ,но не пропускайте да го опитате .
Продукти :

3 тиквички
2 зеленчукови бульона
2 скилидки чесън
250 ml. течна сметана
4 яйца
копър,магданоз
сол,червен пипер
60- 70 гр. масло
Обелете тиквичките, измийте ги и ги нарежете на средно дебели кръгчета. Посолете ги леко ,защото бульона също е солен , разбъркайте ги хубаво и ги сложете в гевгир да се отцеди водата им за около 20 минути .
Прехвърлете ги в тавичката в която ще печете и започнете да добавяте към тях нарязания на ситно чесън , копър и стрийте на прах зеленчуковия бульон . Разбийтте яйцата с вилица , прибавете към тях течната сметана и излейте сместта в тавата върху тиквичките. Разбъркайте всичко хубаво , подредете отгоре парченца масло и посолете с червен пипер отгоре.
Опечете ястието на 190 градуса за около 30 минути извадете го от фурната, поръсете със ситно нарязан магданоз и си го хапнете с любов !
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.