събота, 26 август 2017 г.

Кьопоолу-Имало едно време

Ето още една рецепта от съкровищницата-Кьопоолу-имало едно време !
Няма да изпадам в подробности,като никога, това е познат и обичан вкус,само искам да ви обърна внимание и по снимките ще забележите,че съм направила два варианта-по-едро,което рязах с ножа на ситно,защото мъжа ми го обича така и другото ,което смелях на блендера,пък е както аз го харесвам,а вие ще си решите пък на вас кой вариант ви допада повече,за да си го приготвите .

Продукти:

3 средно големи патладжана
3 червени чушки
1 зелена чушка
1 голям или 2 по-малки домата
1\2 връзка магданоз
3-4 скилидки чесън
1 с.л.оцет
6 с.л.олио
сол на вкус

Изпичате и обелвате патладжаните и чушките . Ако ще пасирате слагате абсолютно всичко в блендера плюс подправките и меляте до желаното от вас смилане, но внимавайте да не го направите като пастет,освен естествено,ако така не ви харесва!Ако ли пък имате капризен мъж като мене,но пък го обичате и искате да му угодите си поиграйте с ножа и нарежете всичко на възможно най-дребно , а след това овкусете с подправките и сте готови.
Това е рецепта за директна консумация,но в тефтерчето прочетох,че ако иска човек да си затвори за зимата бурканчета , тя е смилала на месомелачката смес,която си е приготвяла от патладжаните,чушите и доматите,стерилизирала е 10 минути след завиране на водата и зимата като и се дояде сама отваря бурканчето,овкусява с подправките и си има вкусно кьопоолу .
Дозата ще си я изчислите вие,ако искате да затваряте за зимнина,аз от тази доза напълних кутията от сирене,която е на снимката,давам ви го за ориентир !

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.