четвъртък, 10 август 2017 г.

Панирани чушки с доматен сос

Ей на това му казвам аз "Лято в чиния " .Да се каже ,че ги обожавам е малко .Това сготвя ли го значи е мноооого лято...жегаа...август.. ! Играчка е и отнема врема,но крайният  резултат си заслужава отвсякъде ..две думи само- МНОГО ВКУСНО - и минавам към рецептата !!! 
Продукти :

12 прави ,месести зелени чушки
6 яйца
100 гр.брашно
1,5 кг.домати
6-7 скилидки чесън
1 връзка магданоз
олио за пържене
сол на вкус
Опечете и обелете чушките . Разбийте яйцата с малко сол  и започвате да топите всяка чушка в яйце, след това брашно и си ги подреждате една до друга ,докато ги напудрите всичките,а през това време нека тиган с бая олио,не се стискайте да загрява на котлона на среда степен .
Пържете по 2-3 най- много, защото между тях трябва да има разстояние, а преди да ги сложите в тигана пак ги топвате в яйцето . Готовите вадете върху кухненска хартия да се отцеди мазнината .
Доматения сос приготвяте като  измивате  и за да обелите лесно доматите  им правите с ножа по един "X" (хикс) от долната страна,заливате ги с вряща вода,изчаквате десетина минути да омекнат и много лесно им почиствате люспите , а почистените домати нарязвате на дребно .
Слагате ги в тенджера със загрято олио и когато заврят ги намалете на средна степен да врят докато им изври водата и станат на сос . Изстискайте вътре 3 скилидки чесън,посолете на вкус и подправете със ситно нарязан магданоз . 
Сервирайте чушките заляти с доматения сос , отгоре поръсен с  2-3 скилидки нарязани на ситно чесън и обилно количество магданоз ! 
Ами ... нека да е ЛЯТО ! ☺ 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.