понеделник, 31 юли 2017 г.

Картофки " Хаселбак "

Картофите "Хаселбак" са шведски печени картофи, които ще изпълнят всичките ви картофени мечти – хрупкавост на пържени картофи, но с мека и кремообразна сърцевина като картофеното пюре .Те са радост и за очите и за стомаха .
Бърза , лесна и подходяща гарнитура почти към всичко ,а ако проявите фантазия и ги напълните между прорезите с колбаси и сирена с лекота ще се превърнат и в основно ястие .Резултатът е  картоф, нарязан на тънки парченца, свързани в долната част, печен докато тези парченца не се превърнат в хрупкава наслада .

Продукти :

1 кг.картофи
4 с.л.олио(зехтин)
4 с.л.масло
сол
подправки по ваше желание (аз слагам 1 ч.л подправка за барбекю,защото в нея има сумати неща и ги овкусява перфектно )
Нарязвате  всеки картоф на тънки резени, около 2-3 мм, но внимавайте да не срежете картофа докрай.Подреждате ги в тава застлана с хартия за печене .Правите смес (за да не напиша дресинг,че ме дразни тая дума) от всичко изброено по-горе и с четчица ги намазвате хубаво отвсякъде, ще ви остане от сместта ,но по време на печенето правите още едно намазване, което е от ключово значение, защото първоначално резените са твърде приближени един до друг и мазнината по-трудно прониква между тях, но с печенето резените се раздалечават и заприличват на ветрило.
Печете ги във фурна на 200 градуса минимум 40 минути и преценявате дали вече ви харесват на вид,ако трябва ги дръжте още малко  ! Мноооого ще ви харесат !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК


Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.