сряда, 19 юли 2017 г.

Бананов чийзкейк с маскарпоне и бананова заливка

Чудя се откъде да започна... еми по традиция от хубавите неща . Наистина това е един страхотно вълнуващ десерт,божествено вкусен,ароматен,сладък с две думи никой неможе да остане равнодушен покрай него ,а е и страхотно нежен, красив и изискан .Сега не толкова хубавите неща е че е бъкан от калории ,ама дето се казва"калорийна бомба"и другото е ,че не е никак евтин .Всеки си знае възможностите и си преценява за себе си дали може да си го позволи, но повярвайте ми приготвите ли го всяка хапчица вкус си заслужава и мине не мине време пак ще си го сготвите.. ! Като изпълнение не е никак труден, просто си има тънкости,които трябва да се спазят за оптимално добър резултат .
Продукти :

За блата:
1 пакет бисквити "Закуска" бели 330 гр.
масло 250 гр.

За чийзкейка:
500 гр.маскарпоне
375 гр.крема сирене ( 3 пакетчета) 
5 яйца
300 гр.захар 
2 банана

За заливката: 
1 банан
40 гр.захар
40 гр.масло
100 ml.течна сметана

За аранжиране отгоре:
3 банана

Започвате с бисквитите като ги смилате в блендер ,обърквате ги с разтопеното масло и изсипвате сместта във форма за торта с подвижно дъно . Слагате в хладилника да стегне 15 минути.
През това време в купа обърквате хубаво маскарпонето с крема сиренето и захарта, добавяте яйцата и нарязаните на дребни кубчета банани.
Изсипвате сместта върху стегналия бисквитен блат и слагате да се пече в загрята  фурна на 180 градуса за час,час и десет минути .
Увивам тавата с фолио отвън,защото обикновенно има пролуки през които изтича от сместта и става ужас във фурната, естествено после като я извадих беше текло във фолиото и едновременно на ум благодарих на гения , който е измислил тоя метод срещу цапане и наругах производителите на тия тави никога ли няма да се научат да ги правят както трябва!!!
След това го изваждате от фурната ,изчаквате го да изстине напълно  и го слагате в хладилника за поне 4 часа,за да се охлади и стегне текстурата .
Заливката си я правите в тиган на котлона като смесвате маслото с захарта и когато се разтопи добавяте нарязания на кубчета банан и сипвате течната сметана . Нека цялата смес поври 3-4 минути и дръпнете от котлона ,оставете настрани да изстине .
Нарежете трите банана на кръгчета и ги подредете по ваше желание върху чийзкейка,а след това залейте отгоре с глазурата и пак го сложете в хладилника за още час.!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.