понеделник, 10 юли 2017 г.

Таратор класически и още нещо


Две идеи на тема "Таратор" ! Таратора е българската , студена,млечна,лятна супа и това мнение е доминиращо и водещо в цяла Европа ! Появява се 1956 год.като рецепта в "Книга за домакинята". Едната идея е " Крем супа от таратор с тиквичкови крутончета ", а втората е  разхлаждаща в жегата "  Чаша нектар " имаща силата на " целебна течност и елексир  " :) Всеки знае как да си направи традиционен таратор , затова няма да изпадам в подробности ,а просто с две изречения ще опиша съставките и процеса,за да мина към другите два вида .

Продукти :

1 кисело мляко
400 ml. вода
2 скилидки чесън
1  краставица
2 с.л.олио или зехтин
50 гр.орехи
1 връзка копър
сол на вкус

Киселото мляко се разбива с водата, олиото или зехтина, след което се добавя солта, счуканият чесън, краставицата и нарязаният на ситно копър. Обърквате всички съставки в дълбоката купа и най-накрая добавяте орехите . Сервирате в купички .
Крем супата се приготвя , като вече сте направили традиционния таратор , вкючвате пасатора и пасирате всичко до гладка каша .Сервирате в купичка , а отгоре гарнирате с изпечени и хрупкави , кубчета тиквичка .

Кутончетата ги правя като  почистя ,измия и нарежа на кубчета една тиквичка,посоля я и я овалям кубчетата богато в галета и чесън на прах,слагам  ги в тава застлана с хартия за печене,а отгоре поръсвам със струйка  олио тук-там и ги изпичам във фурната на 200 градуса ,като ги разбрквам отвреме на време,а ги пека докато станат златисто-кафяви .
Нектара става,когато сипете в чаша от крем супата и добавите няколко бучки лед , супер вкусно и идейно . Опитайте моите идеи , надявам се да ви допаднат !💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.