вторник, 4 юли 2017 г.

Спагети с три сирена,пиле и сметана



Днес менюто са ето тези божествено вкусни спагетки , рецептата си е абсолютно чисто мое творение провокирано и вдъхновено от любовта ми към всякаква паста . Пригответе си ги веднъж и съм убедена, че ще ги сложите в графа любими и ще се харесат на семействата ви .

Продукти :

1 пакет спагети 
500 гр. пишешко месо( гърди или обезкостени бутчета ,но без кожа) 
1 месен бульн (пилешки или телешки)
150 гр.сирене
150 гр.топено сирене
200 гр.кашкавал
500ml. течна готварска сметана
черен пипер
30 гр.масло

Измийте пилешкото и го овкусете по ваш вкус със сол и подправки и го изпечете с малко масло и вода , а когато стане готово го нарежете на дребни късчета .
Сварете спагети по указанието върху опаковката,като отделете два черпака от бульона в който врят спагетите настрана.
Сложете тиган или друг съд в който сте решили да приготвите соса на котлона, а вътре сипете сметаната .

Когато заври намалете котлона на средна степен и добавете сиренето,топеното сирене,стрийте бульона,прибавете и него,овкусете с черен пипер , добавете и пилешкото месо,разбъркайте и сипете водата,която отделихте при варенето на спагетите,пак разбъркайте  и нека поври 5-10 минути докато соса се уплътни и вкусовете на продуктите се обединят .
Готови сме за сервиране :) Сипете два черпака от получения сос в тенджерата със сварените спагети, разбъркайте ги и сервирайте в чиния . Отгоре сипете още от вълшебния сос,поръсете обилно с настърган кашкавал и свеж магданоз и си ги хапнете . Да ви е сладко !💗



Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.