събота, 22 юли 2017 г.

Пиле със зеле




Още една класика-позната и обичана . Хич няма да ви описвам,че е мноооого вкусно,защото това ви е ясно ,а просто ще опиша как го готвя аз и затова минавам директно към  рецептата .

Продукти :

1 пиле -1,5 кг.
1 зелка - колкото футболна топка
2-3 моркова
1 хубав, голям домат
1 ч.л.червен пипер
20 зърна черен пипер
2 дафинови листа
50 ml.олио(пилето ще пусне също мазнина)
сол на вкус

Измивате пилето и го слагате в тенджера на котлона да се вари 20-25 минути, но не до пълно сваряване,защото иначе ще се разпаднат месата .
Докато то се вари си обработете зелето,изхвърлете най-горните листа , нарежете го в най- голямта тава,която имате , посолете го и го смачкайте с ръце,за да слегне . 
Нарежете си моркова и домата на кубчета .
Извадете пилето  и когато поизстине го начупете на порции,като се опитайте да запазите целостта на парчетата .
В бульона в който вря пилето слагайте малко по малко от зелето ,то междувременно ще сляга и така докато сложите всичкото,целта на тая процедура е единствено да слегне зелето .
Прехвърлете слегналото зеле в тавата в която го мачкахте заедно с бульона от варенето и прибавете морковите,домата, черния и червения пипер,дафиновия лист и олиото и разбъркайте всичко хубаво . Нагласете тук-там парчетата пиле и вкарайте тавата в загрята на 190 градуса фурна и печете така до пълна готовност за около час !
Хубава събота и спокойни почивни дни ! 💗

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.