вторник, 4 юли 2017 г.

Печено пиле върху сол



Ако не сте си приготвяли печено пиле по този начин,загубата е голяма и трябва спешно да се корегирате .Това сигурно е една от най-лесните рецепти,които знам и същевременно  здравословна и икономична а, за нея са необходими единствено едно пиле и  500 гр.морска или обикновенна сол.
Тайната за отличния вкус се крие в свойството на солта да разпределя топлината равномерно върху цялото пиле. По този начин се получава вкусно и  сочно печено пиле с апетитна хрупкава кожичка.
Покривате тава с хартия за печене, за да избегнете трудното почистване след това. Изсипвате солта и разнасяте, така че да се получи дебел пласт на дъното на тавата. Разрязвате пилето през средата на гърдите и го посолявате само отгоре,много леко,то отдолу ще си дърпа от солта,която е в тавата и ще се овкуси равномерно при печенето .Овкусявате с вашите любими подправки за пилешко месо,аз му слагам само шарена сол.Поставяте го върху солта по посочения начин на снимките.

Не се използва никаква мазнина и за това рецептата е много подходяща за диети, които позволяват месо. Не се покрива с алуминиево фолио. Поставяте тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете 1час  и 15-20 минути.Месото се изпича равномерно и не загаря. След като пилето е изпечено, внимателно го отделяте от солта и поставяте в друг съд. Хартията със солта се изхвърля.Моята тайна за перфектен вкус и аромат е че 5 минути преди да е готово изваждам тавата и намазвам цялото пиле с парченце масло и връщам за още 5-10 минути във фурната, но това не е част от оргиналната рецепта и го направете или не по ваше желание и преценка !💗

Честит Петровден на всчки именници ! :)

Това е линк към кулинарната група,където първи ще научавате новите рецепти ,  може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.