сряда, 19 юли 2017 г.

Ябълков пай



Една лесна и мноооого вкусна рецепта с любимите на всички ни ябълки !!
 " Ябълков пай "или "Ябълкова пита "името му е без всякакво значение,важен е единствено свежия ябълково-орехов вкус,който кара човек след първата хапка да иска още и още. Рецептата е на моята майка и е едно от трите неща,които са си нейна запазена марка(свинска кавърма и подлучен свински джолан са другите две)и близки и познати ги знаят тия нейнини специалитети и си ги търсят, а са само три ,защото тя не си пада много, мноооого по готвенето :) на нея и дай да прави ремонти,да строи,да събаря стени.. :) това кулинарията не е за нея,но тези три гозби са жестоки и трите,без грам забелжка ! 

Продукти :

3 големи ябълки
4 яйца
1\2 ч.чаша олио
3 ч.ч.брашно
2ч.ч.захар
2 ванилии
1\2 ч.л.канела
1 равна ч.л сода
1 с.л.галета
100 гр.смлени орехи

пудра захар за поръсване

Обелвате и нарязвате на ситни кубчета ябълките(малко по-малки от за мусака) .
Нарязаните кубчета поръсвате с канелата,ванилията,орехите и галетата. Разбърквате всичко добре .
От останалите продукти си забърквате тестената смес,първо яйцата с захарта,после киселото мляко с угасената сода в него, олиото и брашното последно. 
Смесвате хубаво ябълките с тестената смес,разбърквате добре и изсипвате в тавичка застлана с хартия за печене .
Вкарвате да се пече в загрята на 220 градуса фурна и когато се вдигне (набухне) намалявате на 180-190 градуса и печете още около 50-55 минути .
Оставете го да изстине перфектно преди да го нарежете, колкото и примамващо да ви ухае,защото ще се сглети . Поръсете го обилно с пудра захар и да ви е сладичко !💗

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.