сряда, 19 юли 2017 г.

Гигантска принцеса

Това е една от рецептите за вкусни аламинути към които посягам , когато съм имала мноооого друга работа или пък просто не ми се готвело  и аз имам такива дни , но и в тези дни стомасите ни си искат своето и трябва да се яде . Тази огромна "Принцеса" обаче е и чудесна закуска за почивните дни ,няма  какво да ви убеждавам "Кой не обича " Принцеси " ? Дозата,която аз правя  е голямата  правоъгълна тава от печката ,така че продуктите ,които ще ви опиша сега са ,за да се напълни тя .
Продукти :

13-14 филийки хляб
250 гр.кайма
200 гр.кашкавал
1\2 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер
1 ч.л.кимион
1\2 ч.л черен пипер
2 яйца

Застилам тавата с хартия за печене( вече почти за всичко взех да ползавам хартия за печене, защото така си улеснявам живота, после се измива с две движения,а и не мажа тавата с олио) и подреждам плътно филийките една до друга като запълвам дупките между тях .
В купа си разбивам яйцата с киселото мляко и бакпулвера . Добавям каймата,черния пипер и кимиона и ако каймата е безсолна малко сол и обърквам всичко хубаво. Разпределям равномерно сместта върху всички филийки и слагам да се пече във загрята на 190 градуса фурна .
Насъргвам кашкавала на едрото на рендето и когато се позачерви печивото ,някъде 15 минути и разпределям кашкавала отгоре му . Допичам принцесата до готовност на вид или апетитен златисто-кафяв цвят . Мноооого  е вкусна и лесна и бърза ! 
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.