вторник, 25 юли 2017 г.

Чудни задушени картофи




Няма човек, който ме познава и е гощаван с тези чудни  задушени пресни картофи след това да не е поискал рецептата ...толкова са вкусни . Освен, че са толкова вкусни те  стават за нула време . Може да си ги сготвите с пресни или стари картофи , но както са в случая с пресни са просто неустоими .

Продукти :

1 кг.картофи
1 зеленчуков бульон "Маги"
250 ml.вода
60 гр.масло
сол на вкус
копър за поръсване

Сложете картофите в една купа с хладка вода и ги оставете половин час да се киснат там,а след това хубаво ги измийте един по един.(ако картофите са стари само ги обелете,няма нужда от киснене)
Ако картофите са дребни ги оставете цели,а ако са по-едри ги нарежете на четри части .
Сложете приготвените картофи в йенска тенджера ,но трябва да има и капак към нея .
Стрийте бульончето върху картофите ,посолете на вкус,но внимавайте, защото в бульончето има сол да не ги осолите . Сложете парчето масло и водата .
Захлюпете йенската тенджера и я вкарайте в загрята на 190 градуса фурна.
Сготвянето им отнема около половин час . Докато са във фурната на 6-7 минути интервал ходете до фурната и разклащайте тенджерата ,соса да облива всички картофки.Когато мине половината час отворете йенската и с една вилица проверете дали са се сготвили ,ако е нужно върнете ги пак във фурната за още малко , а когато са готови ги поръсете със ситно наряан свеж копър и леко ги разбъркайте,но много леко ,за да не се разкашкат.По желание може да изтискате 1 скилидка чесън .
Сервирайте и сядайте  на масата , докато са още топли,ухаят просто божествено на масло .
Горещо ви препоръчвам  да опитате тази рецепта ! 💗

Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Благодаря !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.