вторник, 18 юли 2017 г.

Бананово мляко"Батида"

Една кубинка ме научи на тая вълшебна напитка . Тя му казваше " Батида" , но ако не сте чували това име най-много му отива на български "Бананово мляко ." .
 Гъстотата му е като на нектар или шейк ,не е разхладителна напитка,а глезотийка и  е ама зверски вкусно . Само веднъж отпивате една глътка и край .. пристрастени и влюбени  сте завинаги, а децата ще полудеят по него,гарантирам !  Мноооого е подходящо и за дечица и за възрастни и се приготвя буквално за броени минути.Сега ще ви напиша доза от която ще ви се получат 4 големи чаши,като на снимката,но колкото и да забъркате все няма да стигне, толкова е вкусно !
Продукти :

4 големи хубави банана
1 л.прясно мляко
200 ml.течна готварска сметана или 200гр.сметанов сладолед
3 с.л.захар

Ако имате блендер там най-бързо и лесно става,ако ли пък не и пасатора ще свърши същата работа . Обелвате и начупвате бананите на дребни парчета и ги слагате в една купа .
Сипвате половината от прясното мляко , цялата захар и пасирате всичко хубаво до хомогенност.
Добавяте останалото мляко и сметаната ,пасирате още минута да се обедини всичко и слагате в хладилника поне за половин час , за да се охлади . Естествено ,ако ще го давате на деца това не е нужно и може направо да им налеете , но като се поохлади е по-приятно .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.