сряда, 19 юли 2017 г.

Картофи "Соте"

Мноооого любими и много, мноооого вкусни.Гаранция,че това е рецепта, която ще приготвите повече от веднъж и с лекота ще се намърда в графа "любими". Може да си ги сготвите и със стари картофи, но с пресни резултата е далеч по-добър ,заради вълшебната кожичка и уникалния вкус на пресния картоф .

Продукти:

1 кг.пресни(или стари )картофи
80 гр.хубаво дъхаво  масло
50 ml.олио
1 връзка копър
1\2 връзка магданоз
сол на вкус
1\4 ч.л.червен пипер
2 скилидки чесън

Изберете картофи с еднаква големина,предимно по-малки до среден размер,защото така няма да ги режете и ще запазите цялостта на картофа,а с това и вкуса му.Все пак ако ползвате големи картофи след като ги сварите ги нарежете на едро на 4 части примерно.Измийте и сварете пресните картофи,но не до готовност,а една идея преди това,нека са лекоо недоварени.Ако ползвате стари картофи направете същото, но първо ги обелете и измийте.
Отцедете хубаво водата след варенето и ги оставете да изстинат напълно.
Вземете тиган или друг съд в който ще досготвите картофите и  сипете в него олиото,маслото,солта,магданоза , копъра и червения пипер ,изстискайте скилидките чесън и сложете на котлона да загрее цялата смес .
Когато това стане и мазнината започне да цвърчи,разбъркайте всичко добре и сипете картофите като ги разбъркайте пипайки леко ,за да не раздробите картофите, но пък трябва отвсякъде да ги оваляте хубаво в мазнината и подправките .
Котлона нека е на средна степен и въртете картофите на всяка минута докато се зачервят хубаво ,поемат мазнината и се овкусят с подправките .Това обикновенно трае около 5 до 7-8 минути .
Стават страхотни ,много ароматни,а и са много красиви на вид и са подходяща гарнитура към почти всичко в това число и риба.💗
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новитерецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.