събота, 22 юли 2017 г.

Тиквичково-кашкавален кейк

Ако подминете тази рецепта и не си го направите си е за ваша сметка . Кулинарния хит на Лято-2017 ,а именно тиквичките в такава разновидност не ги бях пробвала,което се оказва  голяма грешка . Мислех си,че ще е глетаво,защото тиквичките имат много вода,а в рецептата не беше дадено да се цедят,но нищо подобно , едва дочаках да изстине и да му щракна няколко снимки , за да го опитам,защото миришеше жестоко на масло ,а хрупкавата му коричка е неустоимо примамлива .
Директно влиза в графа любими ! Направете си го поне веднъж и тогава ще ме разберете ,но и  като приготвяне е супер лесно и бързо и дори няма къде да сбъркате ,за да се обърка нещо .
Продукти :

2 тиквички -600 гр.
250 гр.масло
500 гр.брашно
2 яйца
1 равна ч.л.сол
1\2 равна ч.л.сода
1 пакетче бакпулвер
200 гр.кашкавал

Обелвате,измивате и настъргвате тиквичките на едрото на рендето.
Отделно настъргвате кашкавала и него на едрото на рендето.
Разтопявате маслото .
В голяма купа сипвате брашното ,солта,содата и бакпулвера, разбърквате и чуквате и двете яйца .Пак бъркате и прибавяте настърганите  тиквички и кашкавала ,разтопеното масло и започвате да бъркате с двете ръце,докато смесите всичко добре.
Ще ви се получи една странна лепкава смес,която въобще няма да ви вдъхва доверие,че сте на прав път,но няма страшно .
Застилате правоъгълната кексова форма с хартия за печене и изсипвате сместта вътре,като я натиснете и заравнете отвсякъде .
Ако нямате хартия за печене намажете с масло и поръсете с брашно, но с хартия става по-вкусна коричката.
Слагате да се пече в загрята на 180-190 градуса фурна и печете около 50 минути до час .Това е всичко.Ами мноооого е добро !
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.