вторник, 4 юли 2017 г.

Хрупкави тиквички




Ей по тоя начин стават абсолютно винаги хрупкави ... :) !
Хита на това лято явно са тиквичките ,масово и навсякъде в това число и вкъщи . Това,че открихме начин на печене във фурната ,за  да не изгаряме от горещина пържейки до котлона е супер , но тук-там прочитах в коментари,че не са достатъчно хрупкави ...!
Е сега вече,по този начин 101 %,абсолютно винаги са хрупкави :) УРАААА ! :)
Ползвах идеята на Марта Рупева и благодаря сърдечно за нея,за рязане на тиквичките с резачката за картофи ,за да се получат пръчици и резултата е налице,всички до една хрупкат,та пушек се вдига ! :)
Ако нямате такава резачка трябва да ги нарежете като картофи за пържене на пръчици . След това ги посолявате,разбърквате и слагате в гевгира за половин час да им се отцеди водата хубаво . Взимате един найлонов плик и сипвате в него богато брашно (тя каза,че ползва кутия за сладолед с капак,но аз ползвах пликче) сипвате ги вътре и друсате здраво,номера всяка пръчица да поеме брашно хубаво и да стане дебела панировка.
Останалото го знаете,хартия за печене в тавата, подреждате ги една по една,струйка олио отгоре и във фурната на 200 градуса за около половин час ,до перфектно златисто-кафяв цвят  , а

след това си ги хапнете с кеф и хрупането може да започва ! 💗


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.