сряда, 19 юли 2017 г.

"Нескуик' сладолед



"Нескуик"-сладолед

Ммм мноооого вкусно !!! Любимия ми сладолед е шоколадовия,но това ,че този е с една от най-любимите напитки на малки и големи го прави просто уникален . Страхотен аромат и вкус , лесен и бърз за приготвяне и естествено любов от първа лъжичка . 

Продукти : 

5 с.л " Нескуик"
650 ml.прясно мляко
100 гр.натурален шоколад \кувертюр
100'гр.млечен шоколад \ кувертюр
2 с.л.захар
3 яйца

Разделете белтъците от жълтъците,белтъците оставете настрана,а жълтъците разбийте леко. В съд с незалепващо покритие(аз ползвам тефлоновия тиган) начупете шоколадите ,сложете захарта,нескуика и прясното мляко и ги сложете на котлона ,като силата на котлона нека е на средна степен .
Бъркайте непрекъснато и когато усетите,че сместта тръгва да завира,без да спирате да бъркате на тънка струйка добавете яйцата и продължавате да бъркате докато сместта се сгъсти и стане не много гъсто кремче или по скоро гъстотата на каша и го махате от котлона да изстине напълно .
След това в изстиналата смес добавяте разбитите на сняг белтъци ,като пипате супер леко ,за да не спаднат,ако се страхувате да използвате суровите белтъци може да ги замените с 150 ml.разбита на крем течна сметана .
Избора е ваш и със сметана става още по-вкусно е моето мнение,но аз използвам белтъците ,яйцата ми са домашни и лично се познавам с кокошките ! :)
Изсипвате в кутия за сладолед и слагате в камерата до пълно замразяване . 
Този път имах едни малки кутийки с капачета от едно крема сирене(но бяха само две,ще си набавя още) много са подходящи за децата, като дозичка точно .
При сервирането поръсих с пресно смляни лешници ,вярвайте комбинацията от шоколад,нескуик и лешници ухае безумно вкусно ,а ако желаете може да добавите и шоколадов или друг топинг , 
Хубав неделен следобед  от мен ! 💗 


Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като :КЛИКНЕТЕ ТУК
А страницата във Фейсбук може да харесате като кликнете:ТУК
Благодаря!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.