вторник, 4 юли 2017 г.

Чудни картофки на фурна


Това са най-вкусните картофки на фурна , които някога съм вкусвала и това не е защото са моите картофки , а просто , защото е факт ... може и да има по-добри , но на мен не са ми попадали досега .
От мига в който ви хрумне да си ги приготвите до момента в които пред вас ще има цяла голяма тава пред вас и  вече ще си ги хапвате ви делят не повече от 20-25 минути .За целата са ви необходими около 1кг.картофи , ако е възможно както сега им е сезона вземете пресни , стават още по-вкусни . Ако са пресни само ги измивате и нарязвате на пръчици като за пържене,ако пък са стари обелете ги преди това . Сложете нарязаните картофи в една купа,сипете им олио ,не да плуват в олио,а просто всички равномерно да се омазнят,посолете си ги на вкус и сложете една супена лъжица червен пипер и две супени лъжици галета . Ако искате по ваш вкус добавете още аромати ,каквито харесвате вие и семействата ви примерно чесън на прах,чубрица, риган,мащерка,копър...творете на воля,аз и моето семейство ги харесваме ей така почти в натурален вкусово вид,а и така мноооого силно се доближават до вкуса на пържените картофи . Избора си е ваш на тема аромати . Разбъркайте всичко добре и ги изсипете в тава застлана с хартия за печене,като ги разстелете равномерно на един ред .
Сложете ги в загрята на 200 градуса фурна и ги забравете за 20 минути, нито ги бъркате, нито отваряйте фурната , а на 20 тата минута като погледнете във фурната те ще са готови  и златисто-кафяви , апетитно примамващи и абсолютно от всякъде опечени,без въобще да сте ги бъркали .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.