сряда, 26 юли 2017 г.

Разкошна запеканка с кайма,картофи и топено сирене

Не случайно написах "разкошна" в заглавието на тази запеканка, тя просто наистина е много, мноооого вкусна. Толкова хубаво са подбрани и се допълват вкусовете на продуктите вътре в нея,че се получава една страхотна глезотия,която с удоволствие ще погали и най-чувствителното и взискателно небце.
Приготвянето и е лесно като детска игра и докато се усетите вече ще си похапвате сладко,сладко !
Продукти :

1 кг.картофи
0,500 гр.кайма
200 гр.топено сирене
200:гр.кашкавал
сол на вкус
1\4 ч.л.черен пипер
20 гр.масло 
500 ml.сметана или 1 кофичка заквасена

Сложете 2-3 капки олио в тиган и опържете леко каймата и я овкусете със сол и черен пипер.
Обелете и измийте картофите ,ако са пресни само ги измийте и ги нарежете на кубчета малко по-големи от за мусака. Нарязаните слагате в средно голяма тавичка ,а върху тях изсипвате опържената кайма .
Върху нея начупете на дребни късчета топеното сирене,залейте със сметаната  и сипете вода,колкото лекичко да покрие картофите.
Разбъркайте всичко хубаво и сложете 2-3 парченца масло тук-там за аромат и вкарайте да се пече в загрята на 190 градуса фурна .(аз по принцип не слагам маслото,защото сметаната достатъчно си върши работата и с още масло ще стане тежко,вие си преценете) Печете докато изври водата и се сварят картофите, а отгоре станат златисто-кафяви като на снимката.
Когато това стане изваждате тавата и поръсвате навсякъде с настъргания на едрото на рендето кашкавал.
Печете още 5 минути докато се разтопи кашкавала и стане апетитна коричка и си хапнете с удоволствие тази разкошна запеканка ! 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.