петък, 28 юли 2017 г.

Кашкавалени кексчета със семена

Обикновенно не правя толкова много снимки към рецептите...тези кексчета като ги заснимах и немога да се спра... ☺

то бива красота, бива , но те са като манекени и позират с удоволствие и а една така ,а една иначе сумати снимки направих,коя от коя по-хубава ,защото моделите просто са красавци .

Освен,че са красиви са и уникално пухкави и вкусни ,освен , че са пухкави и вкусни се правят за нула време и освен всичко това като материали в тях няма нищо особенно.Та с две думи " ТОП РЕЦЕПТА " , ако искате вярвайте... !
Продукти за 16 броя :

440 гр.брашно
500 ml.прясно мляко
4 яйца
200 гр.кашкавал
1 ч.л.сол
150 гр.разтопено масло
семена по избор
(в рецептата няма набухвател,не е необходим)

Разбивате яйцата в купа и добавяте прясното мляко , разтопеното масло и солта . Разбивате пак и почвате малко по-малко да добавяте всичкото брашно, като биете с миксера до пълна хомогенност.Накрая добавяте настъргания на едро кашкавал , обърквате пак и слагате сместта  за 40 минути в хладилника да се охлади хубаво.(аз вътре поръсих и малко ким,но  беше по мое желание, ако искате и вие може да си добавите някаква любима ваша подправка)
Ако имате форма за печене на мъфини използвайте нея или такива чашки за крем-карамел за еднокрарна употреба като мен .
Сложете хартийки в гнездата и пълнете от сместта догоре,до гърлото ,а отгоре поръсете със семена .Сложете ги в загрята на 180 градуса фурна и печете около 30 минути или докато ви харесат на вид ,те ще бухнат и станат ли златисто-кафяви са готови .

Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.